Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Yönetmelik Taslağına Diş Hekimlerinden İmzalı Tepki
Diş hekimlerinden büyük tepki alan "Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik Taslağı" ve taslaka karşı düzenlenen imza kampanyası hakkında Türk Diş Hekimleri Birliği bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili TDB'nin yaptığı açıklama şu şekilde: 
14.01.2015
Diş hekimlerinden büyük tepki alan "Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik Taslağı" ve taslaka karşı düzenlenen imza kampanyası hakkında Türk Diş Hekimleri Birliği bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili TDB'nin yaptığı açıklama şu şekilde: "Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız tüm girişimlerimize rağmen Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik Taslağı; mevcut haliyle yürürlüğe girerse sermayenin ağız diş sağlığı merkezlerine ortak edilmesi suretiyle dişhekimlerinin işçileşmesine ve serbest iradeleri ile hasta tedavi edememelerine neden olacak, dolayısıyla dişhekimliği mesleği zarar görecektir.

Meslek dışı sermayenin mesleğimize zarar vermemesi  için Sayın Sağlık Bakanı ve bürokratları, TBMM Siyasi Partiler Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri nezdinde yaptığımız girişimlerin ardından tüm olumsuz hava koşullarına rağmen yaklaşık 1 aydan bu yana  Dişhekimleri Odalarımızın yöneticileri de her gün Ankara`ya gelerek itirazlarını, basın açıklamaları yaparak dile getirmektedirler.

Meslektaşlarımızın da bireysel olarak ağız diş sağlığı  kuruluşlarına ve mesleğimize sahip çıkma  taleplerini dile getirmeleri için  18 Kasım 2014 tarihinde www.tdb.org.tr adresli web sitemiz üzerinden başlatılan imza kampanyamıza, bugüne kadar 8256 dişhekimi destek vererek aşağıdaki metni; Sağlık Bakanı Sayın  Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Müsteşar Sayın  Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Doğan ÜNAL`a göndermişlerdir.

Sayın Sağlık Bakanından “sesimizi” duyması talebimizi sürdürüyoruz… 

Türk Dişhekimleri Birliği, Dişhekimleri Odaları ve meslektaşlarımızın mesleğimizin geleceğini olumsuz etkileyecek bu düzenleme için “tarihi”  eylemlik süreci sonuna kadar devam edecektir. 

Dişhekimleri; değerli bir meslek ve en zor eğitimi almış bir meslek grubu olarak  “taşeron” eline asla terk edilmemelidir.  

Bu taslak düzenlemeyi; toplum sağlığını “kâr”ın insafına, halkın sağlığı adına kamu kaynaklarını sermayeye “peşkeş”  çekmenin,  bir “kılıfı” olarak gördüğümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz. "

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ

***

İmza Metni...

Sayın Bakanım,

Dişhekiminin mesleğini kendi sorumluluğunda yapıyor olmasını tehlikeye atan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik taslağındaki dişhekimi diplomasına sahip olmayan kişilere ağız diş sağlığı merkezlerine ortak olma hakkı verilmesi maddesine karşı çıkıyoruz.

Dişhekimlerini kendini yöneten bir meslek grubu olmaktan çıkaracak, herhangi bir meslekten ya da mesleksiz sermaye sahibi yanında işçileştirecek bu taslak Yönetmeliğin ilgili maddesi meslekte geri dönülmez tahribata yol açacaktır.

Topluma sunulan sağlık hizmetlerinde etik dışı uygulamalara zemin hazırlayacağı endişesi de taşıdığımız bu Yönetmelik Taslağı dişhekimlerinin geleceğini çıkmaza sokacaktır.

Taslaktaki bu konuyla ilgili maddelerin çıkartılmasını talep ediyorum.