Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Sakarya'da sahte diş hekimi operasyonu
Sakarya'da sahte diş hekimliği operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 1'i savcılık, 8'i ise nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Mahkeme, 1'i diş hekimi 8 şüpheli için yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
28.05.2013
Sakarya'da sahte diş hekimliği operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 1'i savcılık, 8'i ise nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Mahkeme, 1'i diş hekimi 8 şüpheli için yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Cumhuriyet savcısı, adli kontrolle serbest kalan 8 şüpheli için üst mahkemeye itirazda bulundu.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen soruşturma kapsamında 'resmi belgede sahtecilik', 'devlet kurumunu aracı kılarak dolandırıcılık', 'sahte diş hekimliği yapma', 'çıkar amaçlı örgüt kurma' suçlamalarıyla jandarma tarafından gözaltına alınan 2'si diş hekimi 9 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri bu sabaha karşı tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 1 diş hekimini ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. 1'i diş hekimi 8 şüpheliyi ise tutuklama talebiyle nöbetçi Sakarya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkeme, tutuklama şartlarının oluşturacak delillerin varlığının bulunduğunu belirtti. Ancak tutuklama yerine şüphelilerin tamamı için yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Mahkemenin kararı sonrası 8 şüpheli serbest kaldı.

Cumhuriyet savcısı, adli kontrolle serbest kalan 8 şüpheli için nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Savcılığın 2012 Eylül ayında bir şikayet üzerine başlattığı soruşturmada, 3 şüphelinin kaçak muayenehaneler açarak sahte diş hekimliği yaptığı, bir diş hekiminin de dışarıda ki kaçak muayenehanelere gelen hastaları toplum sağlığı merkezinde muayene olmuş gibi göstererek kayıt altına aldığı, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde şirket personeli olarak çalışan 3 diş teknisyeninin de hastaları kaçak muayenehanelere yönlendirdikleri ve hastaneye ait olan ancak firmanın deposunda bulunan bazı malzemeleri de kullandıkları öne sürülüyor. Bir şüphelinin de kaçak muayenehanelere hasta bularak yönlendirdiği iddia ediliyor.

Şüphelilerin kaçak muayenehaneye gelen hastaları, hastanede tedavi olmuş gibi gösterip tedavi masraflarının yüzde 60'ını Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alabileceklerini söyleyip dolandırdıkları ileri sürülüyor.

Soruşturma kapsamında 20 mağdurun savcılığa ifade verdiği belirtildi. Sahte diş hekimliği yapan şüphelilerden birinin, tedavi için gelen bir hastaya protez yapmak için 8 dişini birden çektiği öne sürüldü.