Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Karnedeki 'diş notu' çürükleri önler!
Çocukluktan itibaren başlayan diş problemlerinin önüne geçmek için ağız ve diş sağlığı eğitimini küçük yaşlarda çocuklara aşılamak, onlara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek gerekiyor. İlkokul karnelerinde olan; öz bakım, çevreye duyarlılık, okul kültürüne uyum ve verimli çalışma gibi davranış notlarına eklenecek bir 'diş notu' çürüklerin oluşmasını önleyebilir.
18.09.2013
Çocukluktan itibaren başlayan diş problemlerinin önüne geçmek için ağız ve diş sağlığı eğitimini küçük yaşlarda çocuklara aşılamak, onlara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek gerekiyor.

İlkokul karnelerinde olan; öz bakım, çevreye duyarlılık, okul kültürüne uyum ve verimli çalışma gibi davranış notlarına eklenecek bir 'diş notu' çürüklerin oluşmasını önleyebilir.

DİŞ SAĞLIĞIMIZLA İLGİLİ VERİLER ALARM VERİYOR

Ülkemizde her çocukta ortalama 5 çürük bulunuyor. Türkiye'de insanlar yılda 1 ya da daha az diş hekimine giderken, Avrupa'da bu rakam ortalama 5. Etkili bir fırçalama için yılda 3-4 diş fırçası değiştirilmesi gerekirken, ülke olarak yılda 1 diş fırçası değiştiriyoruz. Bu verileri değerlendiren Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi diş hekimi Selçuk Özbölük, birey ve toplum olarak henüz ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmadığımızı söyledi. Ağız ve diş sağlığına bağlı olarak ileriki yaşlarda oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek, daha sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için ağız ve diş sağlığı eğitimini küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılamamız gerektiğini belirten Özbölük, "Onlara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek zorundayız" dedi.

"KARNEDEKİ DİŞ NOTU BÜYÜK YARAR SAĞLAR"

"İlkokul karnelerinde olan; öz bakım, çevreye duyarlılık, okul kültürüne uyum ve verimli çalışma gibi davranış notlarına eklenecek bir 'diş notu' çürüklerin oluşmasını önleyebilir" diyen diş hekimi Selçuk Özbölük şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bir proje geliştirip, ilkokul karnelerine diş notu eklense, çocuklarımız erken yaşlarda hem arkadaşları hem öğretmenleri hem de anne-babası tarafından diş fırçalamak için teşvik edilmiş olmaz mı?"

İlköğretimde en basitinden çocuklara ve ailelere verilecek 'Oral Hijyen' eğitiminin bile olumlu bir fark ortaya koyacağını vurgulayan Özbölük, "Yapılan araştırmalara göre oral hijyen eğitimi verilen çocuklar ile verilmeyen çocuklar arasında plak oluşumu ve temizlenmesi, dolayısıyla diş çürüklerinin oluşması oranı çok farklı olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

SAĞLILI DİŞLER, SAĞLILI NESİLLER

Sağlıklı dişleri olan çocukların daha kolay çiğneyerek, besinlerden daha fazla yararlanacaklarını, daha çabuk ve daha net konuşacaklarını, genel vücut sağlıklarının da daha iyi olacağını belirten diş hekimi Selçuk Özbölük şöyle devam etti: "İlköğretim okulu çocuklarının karnesine, 'ağız ve diş sağlığı' notunun eklenmesi ile ilgili bir çalışma başlattık. Bu, sağlıklı nesillerin yetişmesi adına çok önemli bir konu. Ağız ve diş sağlığını artık küçük yaşlardan itibaren toplumumuzda bir alışkanlık haline getirerek, karnesinde '5 yıldızlı diş notu' olan öğrenci sayısının artması, ileriki nesillere de ışık tutacaktır."