Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
İstanbul, dünyanın önde gelen diş laseri kullanıcılarını ağırlıyor
Dünyanın dört bir tarafından katılımcı diş hekimi ve bilim adamının iştiraki ile Uluslararası İstanbul Laser Kongresi, 6-7 Kasım 2014 tarihlerinde Taksim The Marmara Oteli’nde yapılacak. Organizasyonu, Dentsem Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yapılan, Ana Sponsorluğunu dünyanın en büyük laser üreticisi Biolase’in Türkiye Distribütörü Unimed firmasının yaptığı kongreye, Diş Hekimliği Lazer Akademisi Derneği (DİLAD) ve World Clinical Laser Institute (WCLI) ile Aachen Üniversitesi Laser Araştırma Merkezi AALZ de destek veriyor. 
03.11.2014
Dünyanın dört bir tarafından katılımcı diş hekimi ve bilim adamının iştiraki ile Uluslararası İstanbul Laser Kongresi, 6-7 Kasım 2014 tarihlerinde Taksim The Marmara Oteli’nde yapılacak. Organizasyonu, Dentsem Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yapılan, Ana Sponsorluğunu dünyanın en büyük laser üreticisi Biolase’in Türkiye Distribütörü Unimed firmasının yaptığı kongreye, Diş Hekimliği Lazer Akademisi Derneği (DİLAD) ve World Clinical Laser Institute (WCLI) ile Aachen Üniversitesi Laser Araştırma Merkezi AALZ de destek veriyor. Katılımcıları, diş hekimliğinin hemen hemen tüm alanlarında kullanım alanı olan dental laser sistemlerinin ve bu sistemlere ait güncel yaklaşımların, klinik ve akademik açıdan kapsamlı olarak tartışılacağı, bilimsel standartı yüksek bir program bekliyor.

Kongre Başkanı, Yeditepe Üniversitesi Diş ekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Yılmaz, kongre ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bundan önceki Fransa’nın Paris ve İspanya’nın Barcelona şehirlerinde yapılan Uluslararası Lazer Kongrelerine benzer bir kongre de bu yıl İstanbul’da yapılacak. Bu toplantıya 100 civarında yabancı konuk ve konusunda uzman birçok bilim adamı katılacak. Örneğin konuşmacılarımızdan biri olan Prof. Dr. Anton Sculean Periodontoloji ve Lazer konusunda dünyanın tanıdığı ve takip ettiği bir bilim adamıdır. Kendisi Bern Üniversitesinde kürsü başkanıdır ve çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Bir diğer konuşmacı da Prof. Dr. Norbert Gutknecht diğer araştırmacılar ile birlikte toplantıda bilgilerini bizlerle paylaşacaklardır. Unutmamak gerekir ki bu bilim insanları bilgiyi paylaşmaktan büyük zevk duymaktadırlar. Türkiye’den Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, Prof. Dr. Sema Hakkı, Prof. Dr. Rüya Yazıcı ve Dr. Galip Gürel gibi çok değerli konuşmacılarımız da kongremize katılacaklardır. Bilgi bir günde elde edilmiyor, çok uzun ve yorucu çalışmalar sonucu kazanılıyor. Kongre katılımcıları, uzun sürede edinilen bu bilgileri kısa bir sürede öğrenme şansı bulacakları için; kongrenin kendilerine mesleki olarak çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Program diş hekimliğinin tüm dallarını ilgilendirmektedir. Kongrenin İstanbul’da yapılıyor olması da katılımı arttıracaktır”.

Bezmialem Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı ve Uluslararası İstanbul Laser Kongresi Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Üşümez de kongre ile ilgili olarak şunları paylaştı: “Uluslararası İstanbul Laser Kongresi’ne dünyanın farklı ülkelerinden katılan konuşmacılar, alanlarında çok başarılı ve Laser uygulamaları konusunda deneyime sahiptirler. Bilimsel alt yapısı çok güçlü olan bu kongreye katılımcı açısından dünyadan ve Türkiye’den beklentimizin de üzerinde bir ilginin olduğunu görüyorum. Kendi özel kliniğinde dental laer uygulayan hekimlerin yanısıra, Üniversite bünyesinde lazer uygulayan, araştırma yapan akademisyenler de kongreye yoğun ilgi göstermişler ve araştırmalarını sunmak üzere konu özetlerini göndermişlerdir. Bu kongrenin ortak dili "Lazer" olacak ve katılımcılar bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacaklardır”.

Dünyanın Dental Laser Kullanıcıları İstanbul’da Buluşuyor
Uluslararası İstanbul Laser Kongresi’ne yurt içinden olduğu kadar dünyanın dört bir yanından katılımcılar büyük ilgi gösterdi ve 300 kişilik salon kapasitesinin ulaşacabileceği maksimum seviyesini doldurmuş durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Portekiz, Belçika, Hollanda, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya, Litvanya, Romanya, Rusya, Ukranya, Gürcistan, İran, Ürdün, Lübnan, BAE, Tunus, Cezayir, Brezilya, KKTC, Finlandiya’dan diş hekimleri kongreye kayıt yaptırmış durumda.

Tam Anlamıyla Bilimsel Şölen Yaşanacak
Uluslararası İstanbul Laser Kongresinde katılımcılar, diş hekimliğde çeşitli laser cihazlarının kullanımı konusunda dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bilim insanlarını bir arada dinleme şansı yakalayacaklar. Kongrede 20’in üzerinde konuşmacı laserin çeşitli alanlarına yönelik sunumlar gerçekleştirecekler. ABD’den Dmitri Boutoussov, PhD “Laser fiziği”, İspanya’dan Prof. Dr. Josep Arnabat, “Er,Cr: YSGG laser ile genel uygulamalar”, ABD’den Dr. Chris Walinski, “Düşük güçlü laserler ile yara iyileşmesi ve ağrı tedavisi"
Türkiye’den Prof. Dr. Sema Hakkı, “Cerrahi olmayan periodontal tedaviyi destekleyici olarak kullanılan diyot laser" Türkiye’den Dr. Galip Gurel/Dr. Birgül Metin, “Minimal invaziv diş hekimliğinde destekleyici olarak laser kullanımı", İspanya’dan Prof. Antonio España, “Oral yumusak doku cerrahisinde laser”, Türkiye’den Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, “Protetik diş hekimliğinde laser uygulamaları", İspanya’dan Dr. Alfredo Aragués,“Periodontolojide yeni çağ: Perio laser uygulamaları”, Türkiye’den Prof.Dr. RüyaYazıcı, “Restoratif dişhekimliğinde laser uygulamaları”, Almanya’dan Prof. Norbert Gutknecht, Aachen Üniversitesi, “Konsevatif Dişhekimliğinde Laserler”, İsviçre’den Prof. Dr. Anton Sculean, “Periodontitis ve peri-implantitis tedavisinde fotodinamik tedavi”, Fransa’dan Dr. Gilles Chaumanet, “İmplant tedavisinde laser”, Türkiye’den Doç. Dr. Tosun Tosun,“Oral implantoloji ve periodontolojide laseserler”, İngiltere’den Prof. Nikos Mardas, “Peri-İmplantitis ve Fotodinamik Tedavi”, Türkiye’den Dr. Nuket Berk / Dt. Gizem Berk, “Muayehane pratiğinde ve günlük klinik uygulamarda sert ve yumuşak doku laserleri”, İspanya’dan Dr. Maria del Pilar Martin, “Kozmetik ve dermatolojide laser uygulamaları” Brezilya’dan Prof. Dr. Anna Cecillia C. Aranha, ve Türkiye’den Doç. Dr. Güney Yılmaz, “Servikal dentin hassasiyetinin düşük ve yüksek güçlü laserler ile tedavisi hakkındaki güncel bilgilerimiz”ve Portekiz’den Dr. Miguel Rodrigues Martins "Er,Cr:YSGG laser and radial firing laser uçları: Klinik endodontide altın standart?" sunumlarını yapacaklardır.

Laser Workshop
Kongre süresince Unimed firması, ayrı bir odada Waterlase sert doku laser cihazı ve Epic Model diyod yumuşak doku laser cihazlarını isteyen katılımcıların çekilmiş dişler ve değişik yumuşak doku örneklerinde deneme imkanına sahip olacakları bir Laser Workshop imkanı da sunacaktır. Böylece isteyen katılımcılar laser cihazlarını ellerine alarak bu değişik doku kaldırma hissini tecrübe edebileceklerdir.

Kongre Sergisi
Kongre sergisinde diğer firmaların yanında, Dünya Diş Laseri teknolojisi ve pazarının lideri Biolase firması da yeralmaktadır. Firma standında yeni konsept Waterlase diş laseri cihazlarından iki tanesini ve Epic 10 Modeli dental diyod laser cihazlarını sergileyecektir. Irvine California’ da kurulu fabrikanın başkan yardımcısı Bill Brown ve Uluslararası Satış Müdürü Pedro Morales de kongreye katılacaklardır.

Poster Sunumu Birincisi’ne Unimed’den Diod Laser Hediye Ediliyor
Bilimsel yönüyle dikkat çeken kongrede, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 20’in üzerinde poster sunumu da yapılacak. Kongre Bilimsel Komite’nin çok sayıda poster sunumu arasında seçtiği posterler arasında yapılacak yarışma sonucu birinci olan posterin sahibine Ana Sponsor Unimed bir adet iLase Modeli kişisel Diod Laser hediye edecektir.

Kongrede Katılımcılar Gönüllerince Eğlenecekler
Bilimsel olarak oldukça doyurucu olan kongrede, Tüm katılımcılar, Kongre’nin birinci günü olan 6 Kasım 2014 akşamı verilecek olan kokteyl ve Gala Yemeği’nde gönüllerince eğlenme fırsatı da bulacaklar. Fırat Taş Orkestrası‘nın müzikleriyle renk katacağı gecede çeşitli sürprizler de olacak.

WATERLASE TEKNOLOJİSİ
Hastaların diş hekimi korkusuna son veren Waterlase teknolojisi, laser ışını ile su ve havayı karıştırarak dişlere dokunmadan ve baskı yapmadan çürüklerin temizlenmesi ve dişlerin aşındırılmasına imkan vermektedir. Bu teknoloji ile ağız içindeki birçok operasyon anestezi yapmaya gerek kalmadan ya da çok az anestezi ile yapılabilmektedir. Ayrıca laser ile sağlam dokulara dokunmadan sadece çürük dokuların kaldırılması mümkün olabilmekte ve dokularda minimum hasar olduğundan operasyon sonrası ağrı ve şişme de minimum düzeyde kalmaktadır. Laser ile yapılan operasyonların en önemli avantajlarından birisi de dokuya değmeden çalışmaktan dolayı bakterilerin bir yerden başka bir yere taşınmasının önlenmesi yani enfeksiyon bulaşma riskinin ortadan kaldırılmasıdır. Ayrıca laser ışınları çalışılan bölgelerdeki bakterileri de öldürmekte ve operasyon sonrasındaki enfeksiyon riskini de minimum düzeye indirgemektedir.

Laserler, yumuşak dokularda yapılan kesilerde çevre dokularda minimum tahribat yapmakta ve kanamasız temiz bir görüş sahası sağlamaktadır. Laser cihazlarının diş hekimliğindeki bir diğer kullanım alanı ise kanal içinde ya da hastalıklı diş etlerindeki bakterilerin etkin bir şekilde temizlenmesidir. Laser cihazları ile dişlerdeki dentin hassasiyetlerinin tedavisi ve bazı küçük ağrıların geçici olarak giderilmesi de mümkündür.

Tüm bu özel kullanım alanları ile laser teknolojisi diş hekimliği pratiğine her gün daha fazla entegre olmakta ve daha çok diş hekimi tarafından kullanılmaktadır.

Unimed Tıbbi ve Analitik Cihazlar sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 15 yılı aşkın bir süreden bu yana Türkiye’de tanıtımı yapılmakta olan Waterlase laser teknolojisi bugün Türkiye’de 200’den fazla diş hekimi tarafından kullanılmaktadır. Türkiye’de Istanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe Ünivesitesi, Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi, Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri, Kırıkkale Üniveritesi, Karadeniz teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova ve Akdeniz Üniversiteleri, Afyon Kocatepe ve Kırıkkale Üniversiteleri, Edirne Trakya Üniversitesi, Gaziantep Universitesi, Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültelerinin çeşitli Bölümlerinde halen muhtelif laser cihazları kullanılmakta ve bilimsel araştırmalar yapılmaktadır.


Kongre Organizasyonu:
DENTSEM DİŞ HEKİMLİĞİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

A: Talatpaşa Cad. No:36/16 34180 Bahçelievler İstanbul
T: +90 (212) 644 66 04 +90 (212) 644 66 04
F: +90 (212) 644 22 30
W: www.dentsem.com.tr
E: info@dentsem.com.tr
--------------------------------------------------------
Unimed Tıbbi ve Analitik Cihazlar San ve Tic Ltd. (Waterlase Diş Laserleri Türkiye Temsilcisi)
Enver ATALI, Şirket Müdürü
Şehremini Mahallesi, Ziya Gökalp Sokak 42/A
34104 Fatih ISTANBUL
Tel : 0212 589 73 00 pbx
Fax : 0212 589 19 79
Cep : 0532 615 57 33
E-mail : enveratali@unimedltd.com