Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Emekli Diş Hekimi, Ekmek Teknesini Müzeye Bağışlamak İstiyor
Yaklaşık 40 yıl diş hekimliği yapan Dr. Semih Erünsal, Türkiye'de sadece iki tane olduğunu bildiği antika diş ünitesini müzeye bağışlamak istiyor. Erünsal, "Bu cihaz ile ben çok şeyler yaşadım. Üç tane oğlum var. Çocuklarımın eğitim masraflarını bu cihaz ile kazandım.
07.05.2013
Erünsal, neredeyse 40 bin kişinin tedavisinde kullandığı diş ünitesini müzeye bağışlamak istediğini ifade ediyor. Ankara Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü'nü 1975 yılında başarılı bir şeklide bitirdikten sonra meslek hayatına başlayan 63 yaşındaki Diş Hekimi Semih Erünsal, okulunu dahi bitirmeden aldığı ve meslek hayatı boyunca hiç arıza vermeden çalışan diş ünitesini hurdaya ayırmaya gönlü razı olmuyor. Meslek hayatına başlarken borç harç aldığı diş ünitesi ile yıllar içerisinde birçok ünlü siyasetçi ve sanatçının dişlerini yaptığını belirten emekli doktor, meslek hayatına 1975 yılında Ankara'da başladığını ve o yıllarda Türkiye'de toplam 500 diş doktoru olduğunu söylüyor.

Ülkedeki doktor sayısının da az olması sebebiyle Türkiye'nin her yerinden kendisine diş tedavisi için birçok insanın geldiğini ifade eden Erünsal, kendisine gelen vatandaşların içerisinde tanınmış birçok siyasetçi ve sanatçının da olduğunu belirtti.

Bir süre çeşitli semtlerde çalıştıktan sonra 1980'li yıllarda Ankara Çankaya'da Türkiye Büyük Millet Meclisi yakınlarında muayenehane açtığını ifade eden Erünsal, "Aradan çok geçmeden birçok bürokrat, siyasetçi ve sanat dünyasından birçok isim beni tanıdı ve diş tedavileri için beni tercih ettiler. Siyasetçilerden Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Kemal Ilıcak ve sanatçılardan Dilberay, Güler Işık, Kibariye, Belkıs Akkale gibi birçok ünlünün dişini tedavi ettim. Daha ismini hatırlayamadığım bir sürü ünlü insan var. Mesleğe beraber başladığım bu cihazla yaklaşık 40 bin kişinin dişini tedavi ettim. Bu cihaz şu anda antika değeri taşıyor. Bu cihaz ile ben çok şeyler yaşadım. Üç tane oğlum var, ikisi Amerika'da birisi Almanya'da. Çocuklarımın eğitim masraflarını bu cihaz ile kazandım. ve daha hatırlayamadığım birçok anım var." dedi.

Aslen Malatyalı olan ve 2005 yılında sağlık problemleri sebebiyle Amasya'ya gelen Erünsal hikayesini şöyle anlattı: "2005 yıllarında ben de bir cilt hastalığı meydana geldi ve bu hastalık için Amasya Terziköy Kaplıcaları tavsiye edildi. Ben de eşimle beraber her şeyimizi toplayıp Amasya'ya geldik. Daha sonra burada ikamet etmeye karar verdik. Bir süre de burada çalıştıktan sonra artık emekli olmam gerektiğine karar verdim. Tabi emekli olurken hayatımın en çok bölümünü beraber geçirdiğim iş arkadaşım olan diş ünitesini atmak istemiyorum. Cihaz benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de sadece 2 tane var. Aynı zamanda antika değeri taşıyor. Bu cihaz için müzelerden teklif gelirse değerlendireceğim."