Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Diş hekimlerinden Sağlık Bakanlığı’na ‘yönetmelik’ tepkisi
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Özel Ağız Diş Sağlığı Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik Taslağı, İzmir Diş Hekimleri Odası tarafından protesto edildi. İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Oda Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz ve yönetim kurulu üyeleri, değişiklikle, serbest çalışan diş hekimlerinin mesleğini yapamayacak duruma geleceğini söyledi.
25.09.2014
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Özel Ağız Diş Sağlığı Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik Taslağı, İzmir Diş Hekimleri Odası tarafından protesto edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Oda Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz ve yönetim kurulu üyeleri, değişiklikle, serbest çalışan diş hekimlerinin mesleğini yapamayacak duruma geleceğini söyledi. Taslak hazırlanırken Türk Diş Hekimleri Birliği’nden görüş alındığını ifade eden Alpöz, şunları dile getirdi: “Taslak, hekimi sermayenin açtığı özel hastanelerde maaşlı çalışan kişi durumuna getirme amacına yönelik. Ne acıdır ki Sağlık Bakanlığı’nda masa başında bu uygulamaları kaleme alan kişilerin etrafında meslektaşlarımız da mevcuttur ve kendilerinden bu konuda hiç ses çıkmamaktadır. Mesleğimizi ‘çok tehlikeli’ sınıfa dahil eden zihniyet, çöken maden ocaklarında ve inşaatlarda aynı duyarlılığı gösterememektedir. Kendi kliniğinde hasta bakmak, özel çalışmak isteyen meslektaşlarımızı en doğal hakları olan bu durumdan alıkoymak için türlü denetim ve kontrol mekanizmaları her şekilde gündemde tutulmakta ve bıktırma, yıldırma taktiği uygulanmaktadır.”