Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Diş hekimine “gerizekalı” diyen hasta yakınına 11 ay hapis cezası
Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları ve Güvenliği kapsamında diş hekimine hakaret eden hasta yakını hakkında dava açarak diş hekimine avukat vekil tayin etti. Diş hekimi Merve Metin Mahkemede olay günü Fatma K.’nın oğlunun dişini çektirmek için kendisine getirdiğini ancak çocuk korktuğu ve ağladığı için hastanın dişini
23.05.2013
Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları ve Güvenliği kapsamında diş hekimine hakaret eden hasta yakını hakkında dava açarak diş hekimine avukat vekil tayin etti.

Diş hekimi Merve Metin Mahkemede olay günü Fatma K.’nın oğlunun dişini çektirmek için kendisine getirdiğini ancak çocuk korktuğu ve ağladığı için hastanın dişini bir türlü çekemediklerini belirtti. Hastanın annesine çocuğu pedagoga götürmesini söylediğini belirten Dt.Merve Metin, annenin kendisine “Nasıl doktorsun, ben diş hekiminin yanında çalıştım, diş hekimliği böyle yapılmaz, insan diye dolaşıyorsun, gerizekalı” diyerek hakarette bulunduğunu söyledi.

Fatma K. iddiaları reddederken olayla ilgili tanıklar dinlendi.

Hakim ise kararında “kamu görevlisine hakaret” suçundan sanığa 1 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eylemi alenen işlediğine dikkat çeken Hakim, cezayı 1/6 oranında artırarak 1 yıl 2 ay hapis cezasına ardından ise sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak 11 ay 20 gün hapis cezasına indirdi.

Kaynak: Medimagazin