Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Diş hekimim aynı ben
Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, çocuklardaki diş hekimi korkusunun önlenebilmesi amacıyla diş hekimlerinin de çocuklar gibi aynı hobilere sahip olduklarını anlatmak için bir sergi düzenledi.
19.06.2013
Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, çocuklardaki diş hekimi korkusunun önlenebilmesi amacıyla diş hekimlerinin de çocuklar gibi aynı hobilere sahip olduklarını anlatmak için bir sergi düzenledi. Çocuklardaki beyaz önlük korkusunu giderilebilmek için hazırlanan 'Diş Hekimim Aynı Ben' konulu fotoğraf sergisi için 18 ay-14 yaş arasında 51 çocuk, 50 diş hekimi ile bir araya geldi. Proje kapsamında çekilen tüm fotoğrafların çekimi, konsept oluşturulması, kostüm seçimi, dekor düzenlenmesi, mekan belirlenmesi ve ışık düzeni üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirdi.

Serginin açılışında konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı diş hekimi korkusunu yenebilmek amacı ile açılan sergi ile fakülte olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi. Sergide bale yapan çocuklarla kamera karşısına geçen diş hekimliği öğrencilerinden Şebnem Yılbaş "Çocuk hastalarımızla vakit geçirdikçe onların diş hekimi koltuğuna otururken bile yaşadıkları endişeyi gözlemledik. Kliniğin kapısından girdikleri anda beyaz önlükleri görünce yaşadıkları korku ve tedirginlik gözlerine yansıyor. Onları muayene koltuğuna oturturken bile zorluklar yaşıyorduk. Diş hekimlerinin aslında korkulacak kişiler olmadıklarını, bizlerin de dans eden, top oynayan, sörf yapan, çocuklar gibi puzzle seven kişiler olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

OKUL OKUL GEZECEK

"Üzerimizde önlükler varken bu hobilerimizi çocuklarla gerçekleştirdik" diyen Şebnem Yılbaş proje hakkında şu bilgileri verdi: "Önlüklerimizle denize girdik, önlüklerimizle dans ettik, önlüklerimizle paten kaydık. Fotoğraf çekimlerine gelen çocukların bile önlük giyen birini gördüğünde çekindiği, ağladığı zamanlar oldu. Ama birlikte vakit geçirdik, onlarla kaykay yaptık, basket oynadık, resim yaptık. Bizle, beyaz önlüklü biriyle vakit geçirdiler. Bizimle bir şeyler paylaşmaya başladılar. Sonra hep beraber bu süreçten keyif almaya başladık. Ve ortaya bu kareler çıktı. Daha fazla çocuğun diş hekimlerini bu şekilde görmesi için sergimiz İstanbul'un dışında Bursa, Ankara gibi pek çok şehirde ilkokullarda öğrencilerle buluşacak."