Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Dentistanbul'da birleşme
2010 yılından bu yana Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde yurt içinde; biri hastane diğerleri poliklinik olmak üzere Beşiktaş, Bakırköy, Kozyatağı, Erenköy lokasyonlarında ve yurt dışında Almanya’da bulunan 2 partner kliniği ile hizmet veren Türkiye’nin lider diş sağlığı grubu Dentistanbul, sirket hisselerinin Dentinternational Grubu kurucusu Murat Özel tarafından satın alınması yolu ile
04.08.2013
2010 yılından bu yana Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde yurt içinde; biri hastane diğerleri poliklinik olmak üzere Beşiktaş, Bakırköy, Kozyatağı, Erenköy lokasyonlarında ve yurt dışında Almanya’da bulunan 2 partner kliniği ile hizmet veren Türkiye’nin lider diş sağlığı grubu Dentistanbul, sirket hisselerinin Dentinternational Grubu kurucusu Murat Özel tarafından satın alınması yolu ile yeni bir inorganik büyüme gerçekleştirdi.

Rhea’nin sahipliği altındaki dönemde Dentistanbul ailesi toplam 2.267m2'lik bir alanda 40 kişisi diş hekimi olmak üzere ortalama 143 personeli ile 52.263 adet hasta tedavi etmiş, anestezi ve sedasyon altında 864 adet ameliyatı başarı ile gerçekleştirmiştir. Yine bu dönemde 4.663.047TL vergi ödemesi, 3.996.313TL SGK primi olmak üzere toplam 8.659.361TL kamuya gelir kazandırmıştır. Dentistanbul süreçleri ISO 9001 kalite standartlarına uygun olarak yapılmakta olup, Dentistanbul Beşiktaş Hastanesi, Alman belgelendirme kuruluşu TEMOS'un "Uluslararası Diş Sağlığı Kalite" belgesini almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk diş hastanesi olmuştur.

Rhea Girişim Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak “Rhea olarak Dentistanbul’un diş sağlığında referans bir marka olması konusunda başarılı olduğumuzu ve çok önemli bir hizmet gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu noktada bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağını düşündüğümüz stratejik bir alıcıya, DentInternational’a, devrediyoruz. Rhea Girişim olarak iki sirketin Dentistanbul markası altıinda birleşmesi ve gelişiminde yönetsel destek vereceğiz. Hisse devir anlaşmamızda ileriye dönük olarak birleşmiş halde şirketlerin ilerleyen aşamalarda finansal veya stratejik yatırımcılara hisse satışı ya da halka arzı olması durumunda bilabedel olarak %7.5 oranında toplam şirket hisselerinin satışına katılma hakkımız bulunmaktadır.”

DentInternational Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel ”Rhea Girişim’in DentIstanbul’da yatırım süresinde gerçekleştirdiklerini takdirle karşılıyoruz. DentInternational olarak Türkiye’de diş tedavisinde referans markası olan Dentistanbul’u devraldığımız ve ilerleyen sürecte Rhea Girisim’in de katkısı ile yurtiçi ve yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Halen yurt içinde Beşiktaş, Levent, Ataşehir, Bakırköy, Kozyatağı ve Erenköy kliniklerimizde, yurt dışında ise Berlin ve Bochum partner kliniklerimizde 24 saat süre ile hasta kabulü yapılmaktadır. Dentistanbul Sağlık Grubu franchise modeli üzerinde çalışmalarını tamamlamış olup Ağustos ayı sonunda İstanbul’da yapılacak olan Diş Hekimliği Kongresi’nde de franchise programımızın tanıtımını yapacağız. 2014 sonuna kadar 10 tanesi İstanbul’da olmak üzere Anadolumuzun çeşitli şehirlerinde yer alacak Dentistanbul klinik sayısının 30’a ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrica, bu alandaki gayretler yeni yönetim ile çok daha organize ve yüksek enerjili yürüyecek olup hükümetimizin 2023 hedeflerinde çok önemli bir yer tutan Türkiye'nin Medikal Turizm hedefine artan bir biçimde katkı sağlayacaktır. Medikal Turizm kapsamında yılda 10.000 yurt dışı hastayı ülkemize getirmek Dentistanbul Diş Sağlığı Grubunun hedefidir.”