Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
Bioport, Thommen Implant System’ın lansmanını yaptı
Bioport Biyolojik Maddeler A.Ş., Thommen Implant System markasının tanıtımı amacıyla 28 Haziran 2013 tarihinde Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’de bir lansman toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden yüzellinin üstünde diş hekimi katıldı.
19.07.2013
Bioport Biyolojik Maddeler A.Ş., Thommen Implant System markasının tanıtımı amacıyla 28 Haziran 2013 tarihinde Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’de bir lansman toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden yüzellinin üstünde diş hekimi katıldı. Dr. Ueli Grunder’in ‘’Estetik bölgede implant uygulamasında yüksek başarı için neler gereklidir’’ konulu bir sunum da yaptığı toplantı ile Thommen İmplant System, Türk Diş Hekimliği pazarına ilk adımını atmış oldu.

Bioport Biyolojik Maddeler A.Ş’nin Genel Müdürü Rana Canan’ın açılış konuşmasını takiben, toplantıda ayrıca Thommen Implant System’in Uluslar arası Satış ve Pazarlama Direktörü Dr. Peter Rothlisberger ve Thommen Implant System’de AR-GE Direktörü Dr. Daniel Snevity ‘’İmplant rehabilitasyoununda cerrahi bakış açısı’’ konusunun yanı sıra ürünün özelliklerine yönelik sunum gerçekleştirdiler.

Toplantı esnasında görüşme fırsatı bulduğumuz Peter Rothlisberger lansman toplantısı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Toplantı çok güzel geçiyor. Bioport’un bu kadar güzel bir organizasyon gerçekleştirdiği için çok mutluyum. 150 kişinin katıldığı bu toplantıyı göz önüne aldığımızda ne kadar çok üst seviyede diş hekimi bizim ürünlerimizi kullanırsa, uzun vadede çok başarılı olacağımıza inanıyorum”.

Bioport ile yapılan iş birliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rothlisber, “Çok uzun zamandır Türkiye’ye karşı bir ilgimiz vardı. Önceki yıllarda da böyle bir iletişim başlatmıştık. Ama birkaç senedir Türkiye’de yoktuk. Türkiye’deki implant sektörü sürekli gelişiyor ve talep artıyor. Dolayısıyla bizim mutlaka Türkiye pazarında olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bioport ile karşılaştığımızda Türkiye’de tam aradığımız ortağımızı bulduk inancı oluştu. Çünkü benzer vizyonlarımız var. Dünyaya bakış açımız aynı. Dolayısıyla uyumlu bir iş birliği kurduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Thommen Medical İmplant Sistem Türkiye pazarına iki tip implantla giriş yapıyor.

ELEMENT ve CONTACT olarak adlandırılan bu iki sistem gelişmiş yüzey özellikleri INICELL® ve sadece Thommen İmplant Sisteme özel etkisi kanıtlanmış, termal acid-etched ile pürüzlendirilmiş yüzeyi ve benzersiz yüzey koşullandırma sistemi olan APLIQUIQ® ile erken iyileşme döneminde yüksek kemik implant (BIC) kontağı elde edilmesini sağlıyor.

Çift kilitli Thommen İmplant-Abutment bağlantısı benzersiz olarak adlandırılıyor. Paltform yüzeyindeki EXTERNAL ‘’güvenlik kemeri’’ INTERNAL altıgen bağlantı yatay kuvvetlere karşı direnç gösterirken micro-gap riskini ortadan kaldırıyor. Butt-Joint implant arayüzü sıkıştırma basıncı altında stabilite güvenliğini sağlıyor. Dolayısıyla bu uygulama konik bağlantı tasarımlarının doğasında bulunan dikey uyuşmazlık hatalarını ortadan kaldırıyor. Küçük abutment vidası ve düşük profil bağlantı tasarımı, daha estetik protezler elde edebilmesi için daha elverişli bir çalışma alanı yaratıyor.

Tek parça titanyum alaşımlı metalden oluşan MONO Torklu Raşet kullanıcısına bakım kolaylığı sağlıyor. Temizlenmesi için sökülmesine gerek duyulmayan raşet, kolaylıkla temizlenebiliyor ve basit bir şekilde kullanılabiliyor.

MONO Torklu Raşet ve APLIQUIQ® sunum sistemleri Thommen Medical’in yenilikçi ürün geliştirme anlayışının başarılı birer delilidir. İki ürün de dünya üzerinde 60’dan fazla ülke ve 1000’den fazla ürünün katılmış olduğu en iyi ürün tasarımı yarışması olan Red dot Tasarım Yarışmasında ödül almış tasarımlardır.

Toplantı esnasında görüştüğümüz bazı katılımcıların görüşleri aşağıda bilginize sunulmuştur.

Doç. Dr. Volkan Arısan / İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral İmpilantoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Toplantıyı son derece başarılı buluyorum. Özellikle üretim teknolojisi yüksek implantların ülkemizde başarılı uygulanıyor olması ve bunların alt yapısını sağlayan bilim insanlarının Türkiye’ye gelmesi burada tecrübelerini bizlerle paylaşması yeni başlayan veya hala yapmakta olan hekimlerle tecrübelerini paylaşması implantoloji seviyesini bir üst kademeye çıkartması için oldukça önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’de gerek bilimsel alt yapısı gerekse klinik uygulamalar alanında dünyaca tanınmış hekimlerce gösterilmesi ve bunların slaytla desteklenmesi hem hekimlerin şu ana kadar yapmış oldukları uygulamalarda kendilerini hesaba çekmesi ve daha iyiye nasıl ulaşırım diye bir hedef koymasında hem de mevcut bilgi birikimlerini de artırmalarında başarılı olduğunu düşünüyorum.

Sinan Tansal / Serbest Diş Hekimi, İstanbul

Yaklaşık 8 yıldır implant uyguluyorum. 20 yıldır kendi muayenehanem var. Ürünle ilgili daha önce belli oranda bilgim vardı. Yakın zamanda kullanmaya başlamıştım. Tabi beraberinde böyle bilimsel bir sunum da olması benim üzerimde oldukça pozitif bir intiba uyandırdı. Spesifik vakalar üzerinde yeni teknikler gördük. Ben oldukça başarılı ve faydalı bir toplantı oldu.

Erhan Civelek / Serbest Diş Hekimi, İstanbul

10 yılı aşkın bir süredir serbest diş hekimliği yapıyorum. Yaklaşık 7 yıldır implant uyguluyorum. Bence oldukça başarılı bir toplantı gerçekleşiyor. Çok uygun bir otel tercih edilmiş. Salon çok iyi, toplantı için olması gereken bütün şartlar mevcut. Konuşmacılar da çok başarılılar. Böyle bir lansman toplantısı için beklentilerimin çok üzerinde olduğunu ifade etmeliyim. Çünkü bu seviyede konuşmacıları bazen bu işler için özel olarak düzenlenmiş kongrelerde bile bulamıyoruz. Gelen insanlar zaten bilinen daha önce dinlediğimiz insanlar. Ama işlerinde çok başarılı hekimler. Toplantıdan çok memnun kaldım.