Giriş Yap  |   Üye Ol
Uygulamalı Endokron Eğitimi
Günümüzde diş hekimlerine en sık gelen vakalardan biri olan kanal tedavisi, vakada doğru şekilde uygulandığında üzerine yapılacak restorasyon biçimi doğru bir biçimde seçildiğinde uzun ömürlü ve memnuniyet oranı yüksek bir tedavi biçimi olacaktır. 
30.05.2020
Günümüzde diş hekimlerine en sık gelen vakalardan biri olan kanal tedavisi, vakada doğru şekilde uygulandığında üzerine yapılacak restorasyon biçimi doğru bir biçimde seçildiğinde uzun ömürlü ve memnuniyet oranı yüksek bir tedavi biçimi olacaktır. Minimal invaziv diş hekimliğinde yüksek miktarda kron harabiyeti gerçekleşmiş dişlerde endokron kullanımı güncel teknoloji ile birlikte gittikçe yaygınlaşmaktadır. Prof. Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş tarafından verilen eğitim, bu konuda ihtiyacınız olan bilgi ve beceriyi size kazandırmak üzere tasarlandı.

Protetik Diş Tedavisi güncel literatür ve tedavi teknikleri konusunda Türkiye’nin deneyimli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş eğitim esnasında ve uygulamalarda ekibi eşlik ediyor. Birçok sorunun cevabı anlatılıyor, katılımcılara yeni ufuklar açılıyor. Bu eğitim esnasında, iki gün boyunca, dijital diş hekimliğinde endokronlar hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorma ve cevabını alma fırsatı yakalayacaksınız. Hands on olarak gerçekleştirilecek olan eğitim sonrası kliniğinizde iş akışınızda güncel diş hekimliğine kolaylıkla hakim olacaksınız. Endokronlarda 5N1K ve adzeiv simantasyon için ince detaylar, klinik için püf noktalar, ip uçu olacak kriterler anlatılacak.



Eğitmenler
Prof. Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş
Dt. Umut Kaya

Tarih
12-13 Eylül 2020

Yer
İstanbul, Taksim



EĞİTİM İÇERİĞİ


ENDOKRON NEDİR?
Bu bölümde endokron tedavisinin dünü, bugünü ve geleceğe dair gelişimi hakkında bilgiler edineceksiniz. Güncel literatürlerle harmanlanmış basitleştirilmiş akılda kalıcı teorik bilgi kısmını içeren bu bölümde endokronun ne olduğu, doğru tanımlanması ve onu overlay yada onlay restorasyonlardan ayıran nedenleri konuşucağız. 

ENDOKRONU NEDEN TERCİH ETMELİYİM?
Sağlam diş dokusunun önemi güncel teknolojilerle birlikte daha da anlaşılır durumda. Endokron fiziksel ve biyolojik uyum konusunda neden başarılı bir tedavi yöntemi? Ayrıca neden bir post-core ve tek kron restorasyon yerine endokron tercih edilmeli? Avntajları neler? Bunun yanı sıra neden direkt kompozit restorasyonlar ile değil de, indirekt restorasyon tipi bir adeziv protez olan parsiyel kron ile tedavi etmeliyim?

HANGİ MATERYAL HANGİ HASTADA?
Gelişen teknoloji ve güçlendirilmiş blokların vakadan vakaya olan seçim farklılıları nelerdir? Doğru bir preperasyon ile ne kadar başarılı oluruz? Doğru preperasyon neden önemlidir? Nelere dikkat etmek gerekir? Şu unutulmamalıdır ki; her nekadar dijital çağda dijital dişhekimliği üzerine konuşacak da olsak, restorasyona özel diş kesim prensiplerini bizim elimiz yapacaktır. O yüzden de detaylı bir şekilde bir endokron için gerekli diş hazırlığı anlatılacaktır. En az 8-9 çeşit olan güncel dijital indirekt bloklardan hangisini tercih etmeliyim? Sonuçta uzun dönem başarı ve ağızda sağ kalım bakımından avantajalarım nedir? Güncel diş hekimliği materyalleri ve ileri dijital CAD-CAM teknolojileri birarada direkt klinik pratiğine girecek yönelikte aktarılacaktır.

DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ ÇALIŞMA ALANIMIZA GİRİYOR MU?
Hızlı ve memnuniyet oranı yüksek bir tedavi yöntemi sizi bir adım öne geçirecek. Eğitim kapsamında geleneksel yöntemlere alternatif olarak geliştirilen dijital ölçü alma yöntemleri konusu da katılımcı meslektaşlarımızla detaylı şekilde paylaşılacak. Her iki yöntemin de farkları, avantajları, dezavantajları tarafsız bir bakış açısıyla incelenerek, vaka sunumları eşliğinde anlatılacak.

UYGULAMA BÖLÜMÜ
Her kursiyer deneyimi bizzat modeller üzerinde deneyimleyecek. Bunun için optik okuyucu kullanımı ve tarama yaparak,  dokunarak hakim olacak ve öğrenecek.

Eğitimin birinci günü teorisi anlatılan ve uygulama şekli eğitmen tarafından demo olarak sunulan dijital ölçü yönteminin ardından her katılımcı bizzat uygulamaya kavite preperasyonu, derhal dentin kaplama ve rezin örtüleme tekniklerini yaparak, optik okuyucular ile dijital ölçü almasını öğrenecek.

2. gün hekimlerimize, sabah seansında adeziv simantasyon ve başarı için trikler anlatıldıktan sonra, öğleden sonra bizzat uygulama olanağı ile, birebir soru sorarak eğitim fırsatı da bulacaklar.

Kurs 2 gün boyunca baştan sona klinik tecrübelerden elde edinilen pratik deneyimler ile ulaşılan ‘Ben olsam bunu sebepten dolayı böyle yapardım ve böyle bir başarılı sonuca ulaşırdım’ mantığı içinde, en rahat anlaşılır bir şekilde hazırlandı.



Detaylı Bilgi ve Kayıt: 0 212 644 66 04



PROF. DR. HÜSEYİN KURTULMUŞ

Hacettepe Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra; Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Protetik Diş Tedavisi A.D’da 1999-2004 yılları arasında ‘Obstrüktif Uyku Apnesinin Tedavisinde Prostodontik Uygulamalar’ tez çalışması ile doktora eğitimini tamamlamıştır.

2010 yılında Tıpta Uzmanlık Tüzüğü ile Protez Uzmanı Diş Hekimi ünvanını almıştır. 2014 yılında Protetik Diş Tedavisi Bilim Dalında Doçent ünvan ve yetkisine hak kazanmıştır. Dr.Kurtulmuş, Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği(TPİD), Türk Uyku Araştırmaları Derneği(TUAD), Türk Uyku Derneği(Uyku-Der), European Sleep Research Society(ESRS), Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği(EDAD) ve EADSM üyesidir. ITI İzmir Study Clup Member olup, Ocak.2018’de co-Director görevine atanmıştır.

3M ESPE Danışmanlık ve Eğitim görevlerinde bulunmaktadır. Dentsem Dişhekimliği Sürekli Eğitim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen ‘Uyku Apnesi ve Horlamanın Tedavisinde Dişhekimliği Uygulamaları’ kurs programlarını vermektedir. Temmuz.2018’den itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da Doç. Dr. Öğretim Üyesi olarak yarı-zamanlı olarak göreve başlamıştır. Mart.2020 tarihinden itibarfen aynı üniversitenin senato kararınca ‘PROFESÖRLÜK’ ünvanına yükseltilmiş ve ataması yapılmıştır. Prof. Dr. KURTULMUŞ halen araştırma ve çalışmalarına dental klinikte (Alsancak / İZMİR) ve İAÜ-Dişhekimliği Fakültesi (Florya / İSTANBUL) devam etmektedir. Dr. Kurtulmuş’un ilgi alanları, stomatognatik sistem rahatsızlıkları ve kranyomandibuler bozukluklar, temporamandibuler düzensizlikler, uyku prostodontisi, dental adezyon ve adeziv dişhekimliği, güncel porselen sistemleri, ileri dijital sabit protez uygulamaları ve implant teknolojileri, gülüş dizaynıdır. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.