Giriş Yap  |   Üye Ol
Porselen Laminate Veneer Eğitimi’nde bir ilk gerçekleşti
Dentsem│Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, “Planlamadan Simantasyona Laminate Veneer Eğitimi” adıyla başarıyla yaptığı eğitimde porselen laminate veneerler eğitimi konusunda bir ilki gerçekleştirdi. Porselen laminate veneerleri teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturan eğitimde, porselen laminate veneer ile ilgili baştan sona tüm bilgilerin yanı sıra çağdaş diş hekimliği pratiğinin bir koşulu olarak da CEREC sistemi ile dijital ölçü ve veneer yapımı da kurs programına dâhil edildi.
17.07.2013
Dentsem│Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, “Planlamadan Simantasyona Laminate Veneer Eğitimi” adıyla başarıyla yaptığı eğitimde porselen laminate veneerler eğitimi konusunda bir ilki gerçekleştirdi. Porselen laminate veneerleri teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturan eğitimde, porselen laminate veneer ile ilgili baştan sona tüm bilgilerin yanı sıra çağdaş diş hekimliği pratiğinin bir koşulu olarak da CEREC sistemi ile dijital ölçü ve veneer yapımı da kurs programına dâhil edildi. Sirona firmasının katkılarıyla gerçekleştirilen eğitimi Doç. Dr. Ali Murat Kökat ve Doç. Dr. Atilla Ertan birlikte verdiler. Eğitim, 22-23 Haziran tarihlerinde İstanbul’da Sirona Dental’in eğitim merkezinde yapıldı.

20 kişi ile sınırlı eğitim, diş hekimlerimizin göstermiş olduğu ilgi nedeniyle kısa sürede doldu. İki tam gün süren süren ve ağırlıklı olarak pratik uygulama yapılan eğitimin yeni tarihi de 5-6 Eylül olarak açıklandı.
Eğitimden oldukça memnun ayrılan katılımcıların görüşleri aşağıdaki gibidir:

İbrahim Gülle / İstanbul

Eğitime İstanbul’dan katılıyorum. Öncelikle gayet güzel detaylı bir teorik girişten sonra pratik uygulamalarla işin tüm detayları ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Eğitim sıcak ve samimi bir ortamda yapılıyor hocalarımız da sağolsunlar oldukça ilgililer. Bilmediğimiz pek çok şeyi burada öğrenme fırsatı bulduk. Hem kendileri uygulama yaparken hem de bizim uygulamalarımız esnasında oldukça yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla eğitim benim açımdan oldukça verimli geçti. Daha önce teorik olarak dinlemiştim ama pratik olarak ilk kez burada uygulama şansım oldu. Benim açımdan ufkumu açtı diyebilirim. Özellikle Sirona’nın Cerec sistemini (ölçü alma ve porselen yapma cihazları) daha önce sadece internette görmüştüm. Ölçüm alım tekniğini de hiç denememiştim. Şu anda bu cihazı kendim almayı düşünüyorum.

Ahmet Zeki Bozkaya / Manisa
Eğitime Manisa’dan katılıyorum. Eğitimden oldukça memnun kaldım. Daha önce bilmediğimiz pek çok şeyi burada gördük. Hocalarımız da bizimle bu konuda her şeyi paylaştılar. Hem sıcak hem de çok samimiler. Ayrıca pratik yapma aşamasında birebir ilgilendiler. Daha önce de
Cerec sistemini bildiğimi sanırıyordum. Ancak burada gördükten sonra bilmediğim çok şeyin olduğunu fark ettim. Eğitim gerçekten çok verimli geçti.

Ahmet Fethi Batur / Gaziantep
Eğitime Gaziantep’ten katılıyorum. Teoriden ziyade uygulamaya önem verilmesi nedeniyle eğitimden oldukça memnun kaldım. Mezuniyet sonrası eğitimlerde artık teoriden çok pratik çok önemli. Burada da buna önem verildiğini görmek beni oldukça memnun etti.

Kaya Suzan / İzmir
İzmir’den katılıyorum. Eğitimden çok memnun kaldım. Bu tarz bir eğitime ilk defa katıldım. Organizasyonu yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Soran herkese de tavsiye edeceğim. İnanılmaz memnun kaldım. Hem hocalarımızdan hem de organizasyonu yapan sizlere çok teşekkür ediyorum. Daha önceki seminerlerde duydum. Kabaca anlatılıyordu, bu kadar detayını görmemiştim. Ben lamina için geldim ama o programı da görmek çok güzel oldu. Bu programın en fazla beş sene sonra herkeste olacak diye düşünüyorum.

Önder Özdenkaya / Kocaeli
Kocaeli merkezden katılıyorum. Daha çok pratiğe yönelik bir eğitim olduğu için oldukça faydalı oldu. Kliniğe yönelik uygulamalar oldu onun için faydalı geçtiğine inanıyorum. Cerec programını duymuştum. Hatta cerec cihazını satın aldıktan sonra eğitimine katıldım. Hem cereci hem de cad cam kullanmam için de püf noktalarını görmem açısından oldukça faydalı oldu.

Osman Özsoy / Giresun

Gayet güzel ve başarılı bir eğitim. Eğitimden çok memnunum. Mezuniyet sonrası eğitimlere her zaman katılmaya çalışıyorum. Daha önce de bu tarz eğitime katılmıştım ancak ilk defa bu kadar detaylı bir seminere katılıyorum. Ben sadece lamina kursu olduğunu düşünerek gelmiştim. Ancak lamina eğitimin yanı sıra cihazlarla bire bir pratik yaptığımız için de oldukça memnun kaldım.

Berna Yurttürk / Denizli
Ben bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle üniversite dönemimizde bize öğretilmeyen bazı şeylerde bu tarz eğitimlerle kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu eğitimde hocalarımızda gayet iyiydi çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. Uygulamalarımızda güzel oldu. Ben memnun bir şekilde ayrılıyorum. Daha önceden de duymuştum
Cerec programını ama hiç uygulama fırsatım olmamıştı. Bildiğimiz lamina eğitimine entegre edilerek yapılan bir eğitim olduğunu gördüm. Bir taraftan porselen lamina yapım aşamaları, simantasyonu vs. gösterilirken diğer taraftan cerec sisteminin entegre edilmesi çok güzel olmuş.

Bülent Hasan Yılmaz / Trabzon

Eğitime Trabzon’dan katılıyorum. Gayet başarılı bir eğitim. Eğitimde özellikle pratik çalışmaların doyuruculuğu tüm arkadaşları olduğu gibi beni memnun etti. Daha önce de duymuştum ancak
Cerec sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi alma ve pratik yapma şansımız oldu.