Giriş Yap  |   Üye Ol
Adeziv Simantasyonda Komplikasyonlar ve Çözüm İpuçları (Başarıdaki Püf Noktaları)
Dentsem diş hekimlerinin klinik pratiğindeki ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan eğitim başlıklarına yenilerini eklemeye devam ediyor. 
10.11.2017
Dentsem diş hekimlerinin klinik pratiğindeki ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan eğitim başlıklarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Adeziv Simantasyonda Komplikasyonlar ve Çözüm İpuçları (Başarıdaki Püf Noktaları) eğitimi de Doç. Dr. Hüseyin Kurtulmuş tarafında bu anlayışla hazırlandı. Adezyon konusunda pek çok soruya ve soruna cevap olacak tam günlük eğitimin tarihi 21 Nisan 2019 olarak belirlendi. GC Türkiye’nin de ürünleriyle destek vereceği eğitim workshop şeklinde gerçekleştirilecek. 



Eğitmen: Doç. Dr. Hüseyin Kurtulmuş

Tarih: 21 Nisan 2019

Yer: Taksim, İstanbul



İlk 5 Kayıta Özel Fiyat!

"Adeziv Simantasyonda Komplikasyonlar ve Çözüm İpuçları" eğitimine kayıtta ilk 5 için çok özel bir fiyat uygulanacak. Kayıt olmayı düşünüyorsanız bu özel fiyattan yararlanmak için acele etmenizi tavsiye ederiz. Kayıt ve bilgi için bize 0 212 644 66 04 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.



Bu Seminerin İçeriğinde Neler Olacak?

Seminerde, diş hekimine adeziv simanların kullanılması gereken tüm restorasyonlarda (porselen lamina, inlay, onlay, overlay, tam seramik kron, zirkonyum kron gibi) kafalardaki en sık sorulan sorular ve başarısızlığa yönelik sorunlar anlatılacak ve klinik pratiğinde büyük katkı sağlayacak çözüm yolları gösterilecek. Bunun için gerekli ufak triklerin bilgisi verilecek. Adeziv simantasyonun girdiği, bulaştığı her konuya değinilecek, iyi bir dolgu yapmaktan, kaliteli ve başarılı mine, dentin, seramik yüzeylerine (feldspatik, lithiumdisilikat, ZrO2), kompozite, hibrit materyallere, metal yüzeylere ve hatta implant tutucularına, araparçalarına veya taban materyallerine kadar doğru bir kimyasal bağlanmanın yöntem ve kuralları anlatılacak. 

Adeziv simanların bilgisi ve adeziv simantasyon yöntemi ayrıntılara inerek her bir yüzey, her bir materyal ve her bir farklı durum ve şartlar için ayrı ayrı verilecek protokollerle öğretilecektir. Bu yüzden adeziv
protezlerden (maryland köprüler) ve tüm indirekt restorasyonların (metal destekli veya tam porselen laminate veneer, seramik veya kompozit inlay-onlay-overlay, zirkonyumoksit seramik gibi tüm sabit protezleri gibi), ve bu restorasyonların kırılması ile restoratif materyalin özelliğine göre ağız içi direkt yöntemle nasıl kırık tamiri yapılacağına dair teknik prosedürler ve rehberlere kadar kapsamlı bir seminer konusu olacaktır. 

"Lamina yapmaktan korkuyorum, bir kere yaptım düştü, o yüzden artık yapmıyorum" gibi sıkça duyulan soruların başında gelen yani aslında adeziv bağlantıda sık rastlanan sorunlara, ayrılma-kopma problemlerine cevap verilecektir. Bu seminerden çıkarken kesinlikle bu konu hakkında aydınlanmış, tam olarak yetkinlenmiş ve tatmin olmuş bir şekilde çıkılacaktır. Bir laminate veneerin yapıştırma safhası gibi en zor, sıkıcı ve diğer çaresiz hissettiğiniz, sizin moralinizi bozan bağlantı komplikasyonları konusunda en az 1 sorunuza cevap bulabileceksiniz. Kendi kliniğinizde malzeme cinsini seçmede ve nasıl bir yöntem ile kullanacağınıza dair bir çıkmazda kaldığınızda, sıkıntıya düştüğünüzde, çözüm üretemediğinizde verilecek olan guideline’lar ve rehberler imdadınıza yetişecektir. Bu konulardaki yada vakalarınızdaki sık karşılaştığınız soru ve komplikasyonlarınızı veya çok özel durumlarınızıda lütfen not alınız, rahatlıkla seminer boyunca teke tek sorup öğrenilmesi yada, tartışılmasına yönelik bir ortam yaratılacaktır. Böylelikle tüm katılımcılarla birebir ilgilenilip tüm kendilerine özel soruları da cevaplanacaktır. 


Özellikle laminate veneerler üzerinde neden başarısız olduğunuzu bilmiyor yada bulamıyorsanız, komplikasyonlar nelerdir ve bunları nasıl yönetirim, çözerim, çözüm yollarım nedir, hangi metod ve materyali kullanmalıyım, hangi dentin bağlayıcı sistem nerede, nasıl kullanılır, seçerken nelere dikkat etmeliyim gibi sorularınıza halen çok doğru cevap bulamamışsanız; bilin ki bunlar zaten başarı kriterleriniz için gereken püf noktalardır. Bunları görmek, duymak ve öğrenmek için bu seminere katılmalısınız. Tam bir yol gösterici olunacaktır. Şu kesinlikle unutulmamalıdır ki; gülüş dizaynının temel prensiplerinin en başında "laminate veneer" gelir, bununda asla vazgeçilmez ilk püf noktası tam doğru, kalıcı, dayanıklı bir adeziv yöntem ile başarılı olabilen adeziv simantasyonu yapabilmektir. Yoksa istediğiniz kadar güzel bir lamina restorasyonu yapın çok kısa bir süre sonra düşecek yada kırılacaktır. Estetik diş hekimliğine ait tüm restorasyonlarda, ancak doğru ve düzgün olarak bir adeziv simantasyon gerçekleştirilebilir veya yapılabilirse başarılı olunabilir. Bunun için, iyi bir bilgi ve teknik herşeyin başıdır ve temelidir. Başarılı bir estetik diş hekimliği pratiği içinde bu esasdır. 

Bu seminerde herşey vakaya özel, sizin sorularınıza özgü de şekillenecektir. Sadece sizlerin kafasındaki aydınlanmamış noktaların açığa çıkarılıp aydınlatılması için bile özel bir bölüm ayrılmıştır. Her bir katılımcıya malzemeye özgü, olguya özel, bonding protokolüne ait checklistlerden oluşan hazır çizelgeler verilecektir. Bunlar bilin ki, hasta karşısında iken, tedaviniz ile uğraşırken, karşı karşıya kaldığınız her işin içinden çıkılmaz zor durum için imdadınıza yetişecek elinizin altındaki reçeteleriniz olacaktır. 



Konular 

1. Klinik durum ve o an için uygulamakta olduğunuz tedavi için en uygun adeziv teknik hangisidir?
2. Adezivler hakkında ve adezyon gibi kimyasal bir bağlantı için klinik bilgi ve becerilerimiz ne durumda?
3. Bilginize ve adeziv seçimlerimize yön verecek adezyonda ne doğru? Doğrularınız nedir? Doğru bilinen yanlışlar var mı? Acaba farkında bile olmadan nerede ne hatalar yapıyoruz?
4. Adeziv tekniklerini düşündüğümüzde, hangisini seçelim? Bağlanma ilkelerimiz nelerdir?
5. Estetik materyallere göre uygulama ve kuralları nedir? Uygun adezyon için karşımızda birkaç teknik bulunuyorsa, ne yapacağımıza, nasıl karar vereceğimizi belirleyen Altın Standart, genel kaide, kural gibi yasa ya da alfabe var mı?
6. Adezyonu ve bozulmasını A’sı-B’si-C’si ile öğrenmek istiyorum. 
7. Ana felsefeyi kavrayabilirsem karşıma farklı çıkan her vakada ve/veya pazardaki yeni bir malzeme karşısında; neyi kullanabileceğimi ve nasıl seçebileceğimi de bilirim.
8. Hangi asidi hangi yüzeyde kaç sn. süre ile uygulamalıyım? Neden? Çünkü mantığı kavramalıyım ki; şartlar ve malzeme-yüzey değiştiğinde yine işin içinden çıkabileyim. 
9. Ne zaman ids (immediat dentin sealing)? Özellikleri nedir? Neden, hangi amaç ile, nerede, nasıl yapılır?
10. Adherent, Adeziv ne? Yüzeylerin adezyon ve bond protokollerine göre hazırlığı için genel kaide ve kurallar var mı? Nasıl? Niçin?
11. Adeziv simanlar nedir? Adeziv simantasyon nasıl yapılır? Niçin vakaya göre seçmeliyim? Rezin bazlı siman ne demek? Hangi vakada (yüzey özellikleri ve malzeme bakımından) hangi siman, nerede ne kadar yeterli? Buna nasıl karar verebilirim? Bir karar mekanizması var mı? Doğru seçim ne? Adeziv siman çeşitlerinin tanıtımı ve simantasyonun öğretilmesi. Herbiri için simantasyon teknik prosedürlerinin tanıtımı. 
12. Tüm adeziv bağlayıcı sistemler üzerine bir güncelleme ile; silan, silan bağlayıcı ajan, dentin bonding ajanlar, dentin bonding sistemler, universal bond(multi-mod), Bis-GMA bazlı, MDP bazlı kavramları ne demektir? Neyi tarif ederler? Nerede? Nasıl? Hangisi? Niçin? kullanılır. Uygulama yöntemleri varmıdır? Ne kadar önemlidir?

diye kafanızda daha birçok aşamadığınız sorular ile doluysanız bu workshopu kaçırmaması gerekenlerdensiniz. 

----------------------------------------------------
Detaylı Bilgi & Kayıt
0 212 644 66 04
----------------------------------------------------



 
Katkılarından dolayı 'ye teşekkür ederiz.