Uygulamalı Ağız Kokusunun Nedenleri ve Teşhisi Eğitimi
Dentsem │Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, eksikliği hissedilen ancak daha önce hiç yapılmamış bir eğitimi daha diş hekimlerimizin ilgisine sunuyor. 
09.05.2017
Dentsem │Diş Hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, eksikliği hissedilen ancak daha önce hiç yapılmamış bir eğitimi daha diş hekimlerimizin ilgisine sunuyor.

Sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek “Uygulamalı Ağız Kokusunun Nedenleri ve Teşhisi Eğitimi” ağız kokusu üzerine yurt içi ve yurt dışında çok sayıda makalesi yayınlanmış, ağız kokusu ve diğer diş hekimliği alanlarında akademik kitapları ve konuda önemli çalışmaları bulunan diş hekimi ve mikrobiyoloji doktoru olan Murat Aydın tarafından verilecek.



Eğitmen: Dr. Murat Aydın

Tarih: 15 Ekim 2017

Yer: İstanbul, Taksim



Bu Eğitim Kime Hitap Eder?


Eğitimin hedef kitlesi diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencileridir. Program diş hekimine yönelik olmasına rağmen, ağız kokusu üzerine çalışan veya çalışmayı düşünen her sağlık personeli bu eğitime katılabilir.



Bu Eğitim, Neden Gereklidir?

Toplumun dörtte üçü ağız kokusundan şikâyet etmesine rağmen ağız kokusu, fakültelerimizde yeterli derinlikte yer bulmaz. Bu sebeple diş hekimleri ağız kokusu şikayeti ile müracaat eden hastaya sadece basit hijyen müdahalesi yapabilmektedir. Hâlbuki ağız kokusu her zaman basit mekanizmalar ile meydana gelmez. Sonuç alamayan hastalar dâhiliye, kbb, gastro hekimlerine gitmekte, daha sonra paramedikal uygulamalara ve üfürükçülere mecbur kalmaktadır. Diş hekimleri kendi çalışma alanındaki bu hastalığa sahip çıkmalı ve sebebini teşhis edebilmelidir.




Katılımcılar Bu Eğitimde Ne Kazanmış Olacaklar?


- Bu eğitimden sonra katılımcıların ağız kokusuna bakışı tamamen değişecek ve kliniğinde uygulayabileceği pratik bilgiler edinecekler.

- Ağız kokusu ölçme ve değerlendirmesini öğrenmiş ve ağız kokusunu teşhis edebilir olacaklar.

- Eğer kendi branşına giriyorsa tedavisini yapabilecek, değilse hastayı hangi branştan hekime yönlendireceğini öğrenecekler.




Eğitimde Ele Alınacak Başlıklar

- Ağız kokusunun tanımı ve sebeplerinin sınıflandırılması.
- Her sebebin mümkün olduğu kadar detaylandırılması.
- Ağız kokusunu tedavi edilebilir bir hastalık olarak görülmesinin nedenleri?
- Ağız kokusunun 1 defa ölçerek teşhis edilebilecek bir hastalık olmadığı,
- Tek defa ölçerek teşhis koymanın sakıncaları,
- Ağız kokusu üretim kapasitesi ölçümleri
- Halitometreler ve ölçüm teknikleri,
- Bir hastadan anamnez alınması





Hasta Başında Uygulama

Katılımcılardan bir kişi veya salona davet edilebilecek bir ağız kokusu hastası olarak anamnez alınacak ve halitometrik olarak muayene edilecektir. Hastadan alınan cevaplar ve toplanan veriler katılımcıların soru cevaplarına açık bir şekilde ele alınacaktır, yorumlanacaktır. Her anamnez sorusunun neden sorulduğu salonda tartışılacak ve verdiği cevaplar topluluğun katılımı ile yorumlanıp değerlendirilecektir.

Eğitimde ses ve görüntü kaydı yapılmayacaktır.



Eğitmen Kimdir?
Dr. Diş Hekimi Murat Aydın, ağız kokusu üzerine yurt dışında ve yurt içinde çok sayıda makale yayınlamış, ağız kokusu ve diğer diş hekimliği alanlarında akademik kitapları bulunan bir diş hekimidir ve mikrobiyoloji doktorudur. Ağız kokusu ölçen bir cihaz ve formül geliştirmiştir. Dünya üzerinde ağız ve nefes kokusu ile ilgilenen ISBOR (International Society Breath Odor Research) ve IABR (International Association for Breath Research) üyesidir. Diğer yetkinlikleri bu sayfada mevcuttur: http://www.drmurataydin.com/marifet.html

Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt: 0212 644 66 04