Diş Hekimliğinde Uygulamalı Hipnoz Eğitimi
 
19.11.2016
Diş hekimliğinde hipnoz konusunda seminer ve kitap çalışmaları ile tanınan Diş Hekimi Murat Uslu tarafından verilen “Diş Hekimliğinde Uygulamalı Hipnoz Eğitimi” 7-8 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Uygulamalı eğitimde, diş hekimliği kliniğinde pratik olarak uygulanabilecek Klasik (Formal) Hipnoz uygulamaları anlatılacaktır.

Klasik ve Ericksonian Hipnozu kombine anlatan ilk kitabın yazarı olan Diş Hekimi Murat USLU'nun 
7-8 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştireceği eğitim önceki programlarında katılıcımlardan tam not aldı. 



Eğitmen: Dt. Murat Uslu

Tarih:  
7-8 Mart 2020

Yer: İstanbul













İçerik:

- Hipnoz nedir?
- Hipnoz ne değildir?
- Hipnoza dair yanlış bilinenler..
- Dünden bugüne hipnozun tarihi
- Trans nedir?
- İndüksiyon nedir?
- Dünyaca tanınmış indüksiyon teknikleri nelerdir?
- Diş hekimliğinde kolayca kullanılabilecek indüksiyon teknikleri..
- Hipnoz esnasında süjede yaşanan fenomenler nelerdir?
- Trans derinlik skalası
- Hipnotik transta derinleştirme teknikleri nelerdir?
- Hipnotik transtan çıkış..
- Hipnoz uygulamanın sınır ve sorumlulukları nelerdir? Diş hekimliğinde hipnoz etiği..


Bu eğitim, bilimsel temellere dayalı, bilgi aktarımından ibaret olup, eğitimi alan kişilerin iş hukukundaki sorumlulukları kendilerine aittir. Sağlık Bakanlığı tarafından hipnoz yeterliliği almamış diş hekimlerinin hipnoz uygulaması yasaktır.
 



KATILIMCI GÖRÜŞLERİ


HATİCE AKINCI  CANSUNA
Malatya’dan geliyorum, Ortodonti uzmanıyım. Eğitimden çok memnun kaldım. Çok eğlenceli iki gün geçirdik. Murat hocamıza da çok teşekkür ederiz.

CEREN  SEZEN 
İstanbul'dan katılıyorum, daha önce de Murat hocanın eğitimine katılmıştım. Çok keyifliydi yine aynı şekilde öyle oldu. Devamının olmasını istiyorum. 

NACİYE ÜSKÜDAR
Eskişehir den katılıyorum,  şu saate kadar gördüğüm izlediğim şekliyle eğitimden memnunum . Grubun bir araya gelen kişilerin de katılımı etkileşimi ile olan bir süreç bu. Bu nedenle ben bizim gruptan ve çalışmadan memnunum.

ALİ ERŞEN USLU
Adana’dan katılıyorum. Murat hocanın  kendi  alanının en değerli hocalarından biri olduğunu düşünüyorum. Ondan eğitim alabilmemizde büyük şans. Hocamız hipnoz ve hasta iletişim konusunda çok fazla bilgi paylaşımında bulundu ve uygulamalı şekilde gösterdi. Hem kendim hem hekim arkadaşlarım açısında çok faydalı oldu.  Buradan aldığım bilgi  sayesinde hastalarımla iletişim konusunda yol alacağıma inanıyorum.

AYSIN GÜLENÇ COŞKUN
İstanbul’dan katılıyorum, gayet iyi ve keyifli bir eğitim oldu. 

TUĞÇE NUR PEKDEMİR
Diyarbakır dan katılıyorum, eğitimden gayet memnunum. Pratik açıdan da çok verimliydi. 

AYDIN MISIROĞLU
Anakara'dan katılıyorum, eğitim gayet başarılıydı. Hipnoz hakkında bilgimiz olmadığı, ne yapacağımızı nasıl yapılacağını bilmediğimiz halde  bence başlangıç aşaması için gereğinden fazla yeterli oldu. Kesinlikle güzeldi, eğlenceliydi. Hocamız iyiydi, grubumuz güzeldi. Her yöreden farklı insanlarla tanıştık ve hocamız bilgilerini paylaşmaktan hiç kaçınmadı.


 
Murat Uslu Kimdir?

1964 yılında Ankara’da doğdu. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği  Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılından günümüze, Adana’da özel kliniğinde  serbest diş hekimliği yapmaktadır.

2003 yılında Yeditepe Üniversitesi  ve Tıbbi Hipnoz Derneği tarafından düzenlenen hipnoz eğitimlerini tamamlamış ve Yeditepe Üniversitesi tarafından onaylı Hipnoz Yeterlilik Sertifikası almıştır.

2003 yılından günümüze, Dr. Albrecht Schimierer (Diş hekimliği’nde Hipnoz  Eğitimi), Prof. Dr. Karen Olness ( Pediatride Hipnoz Eğitimi), Tahir Özakkaş (Psikoterapi ve Hipnoz Eğitimi), Shaul Livney (Non-verbal Hipnoz Uygulama Eğitimi), Ali Özden Öztürk (Hipnoanestezi ve Ağrı) almış olduğu birçok eğitimler arasındadır.


2003 yılından günümüze, Tıbbi Hipnoz Derneği üyesi olarak, düzenlenen tüm hipnoz kongrelerine katılmış, organizasyonlarında görevler almış, sözlü bildiriler sunmuştur.

2008 yılında ESH (Avrupa Hipnoz Birliği) ve ISH (Uluslararası Hipnoz Birliği) aktif üyesidir.

2008 yılında Viyana’da ESH kongresine, 2009 yılında Roma’da  ISH kongresine ve 2011 yılında İstanbul’da ESH kongresine ve kongre kapsamlarındaki hipnoz eğitimlerine katılmıştır.

2004 – 2006 yıllarında Yeditepe Üniversitesi, 2014-2016 yıllarında Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen Tıbbi Hipnoz Eğitimleri’nde eğitmenlik yapmış olup, “Kusma Refleksi ve Hipnoz, Pedodontide Hipnoz, Bruksizm ve Hipnoz, Diş hekimliğinde İleri Hipnoz eğitimleri” vermiştir. 2016 dan beri Dentsem adlı firma ile Diş Hekimliği’nde Mezuniyet Sonrası eğitimler kapsamında İletişim ve Ericksonian Hipnoz Teknikleri eğitimi vermektedir.

2014 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakltesi Uluslar arası Diş hekimliği Kongresi’nde Diş hekimliğinde Hipnoz konulu sözlü bildiri yapmıştır.

2015 yılında yazmış olduğu Diş Hekimliğinde Hipnoz adlı eseri yayınlanmıştır. Üsküdar Üniversitesi GETIPMER Danışma Kurulu Üyesi olmuştur. Türk Diş Hekimleri Birliği  Uluslararası Diş hekimliği Kongresi’nde “Hipnotik iletişim” başlıklı sözlü bildiri sunmuştur.

2016 ‘da T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan Hipnoz Uygulama Sertifika Denkli belgesi ve Adana’daki kliniğinde de Hipnoz Üniteli Muayenehane Ruhsatnamesi almış olup, kliniğinde profesyonel olarak Klasik ve Ericksonian hipnozu kombine olarak tedavilerinde kullanmaktadır.

Halen Ankara Tıbbi Hipnoz Derneği başkanıdır. 
-----------------------------
Detaylı Bilgi ve Kayıt: 
0212 644 66 04

-----------------------------