Giriş Yap  |   Üye Ol
Diş hekimleri, mesailerini okul ziline göre ayarladı
 Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, öğrencilerin okuldan sonra da diş tedavileri için merkeze rahat gelebilmelerini sağlamak amacıyla "öğrenciler için özel mesai" uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında diş doktorları, öğrenciler için ekstra mesai yaparak 17.30-19.30 saatlerinde hizmet veriyor. Başhekim Vekili Alpaslan Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel mesai uygulamasının eğitim ve öğretime destek olmak amacıyla atılan güzel bir adım olduğunu söyledi.
06.04.2017
Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, öğrencilerin okuldan sonra da diş tedavileri için merkeze rahat gelebilmelerini sağlamak amacıyla "öğrenciler için özel mesai" uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında diş doktorları, öğrenciler için ekstra mesai yaparak 17.30-19.30 saatlerinde hizmet veriyor.

Başhekim Vekili Alpaslan Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel mesai uygulamasının eğitim ve öğretime destek olmak amacıyla atılan güzel bir adım olduğunu söyledi.

Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin bu uygulamayla derslerinden geri kalmadığını dile getiren Bülbül, "Öğrencilerimizin aileleri, hafta içi 17.30-19.30 saatlerinde randevu alabiliyor. Bu uygulama okul derslerinden sonra kurslara giden öğrenciler için gayet güzel oldu. Öğrencilerimiz hem derslerini aksatmıyor, hem de burada tedavilerini oluyor." diye konuştu.

- "Velilerden pozitif dönüşler alıyoruz"

Diş hekimi Halil Cem Arıkan ise ekstra mesai uygulamasının öğrencilere büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Normal mesai saatlerinde hastalara yaptıkları dolgu, kanal tedavisi, diş çekme uygulamalarını öğrenciler için de gerçekleştirdiklerini anlatan Arıkan, "Çocuklarda bu yaşlarda en sık çürük görülüyor. Süt dişleri çok yumuşak olduğu ve çürüğe yatkın olduğu için bu yaşlarda çocuklara bile kanal tedavisi yapabiliyoruz. Çocuklarımıza en sık dolgu ve kanal tedavisi yapıyoruz ve onların dişlerini korumaya çalışıyoruz. Bu tedavilerden sonuç alamadığımızda ise en son çare olarak dişi çekiyoruz. Özel mesai uygulamasıyla genellikle velilerden pozitif dönüşler alıyoruz. Çorlu, Keşan, Havsa, Uzunköprü, İpsala ve Enez gibi ilçelerden burada çocuklarını tedavi ettirmeye gelenler oluyor." ifadelerini kullandı.

- "Çalışan anne ve babalara uygun"

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Aslıhan Musul da okuldan saat 15.00'te çıktığını ve saat 17.00'ye kadar kursa devam ettiğini aktardı.

Derslerinin ardından diş merkezine tedavi olmak için geldiğini anlatan Musul, "Bu uygulama olmadan önce ders saatimde okula gitmeyerek tedavi olmak için diş sağlığı merkezine geliyordum. Bir iki ders de olsa arkadaşlarımdan geri kalıyordum ancak bu uygulama hem derslerimden geri kalmamamı, hem de sağlığıma kavuşmamı sağladı." dedi.

Keşan ilçesinden kızını merkeze getiren Feride Karakaya da çocuklara özel uygulanan mesainin çalışan anne babalar için uygun olduğunu söyledi.

Ailelerin çocuğunu iş çıkışı diş sağlığı merkezine getirerek kolayca tedavi ettirebildiğini anlatan Karakaya, çeşitli ilçelerden ailelerin de bu uygulamaya rağbet gösterdiğini kaydetti.